Gezellig druk op inloopbijeenkomst 3e uitwerkingsplan Food Center

Tijdens de inloopbijeenkomst in de Centrale Markthal, op het Food Center terrein, werden onderwerpen zoals geluid, verkeer, parkeren en duurzaamheid behandeld. Bezoekers konden in gesprek met medewerkers van de gemeente en ontwikkelaars van Martkwartier West. Op posters stond algemene informatie over het hele plan, de tijdsplanning en de onderwerpen waarover de ontwikkelaars bij de verdere uitwerking van de plannen het gesprek met de buurt willen voeren. Ook kregen bezoekers via een grote maquette een indruk van de toekomstige situatie.

Randvoorwaarden

De randvoorwaarden voor de herstructurering van het hele gebied staan in een globaal bestemmingsplan. Dit is in 2016 door de gemeente Amsterdam vastgesteld. Het globale bestemmingsplan bevat uitwerkingsverplichtingen voor het bedrijventerrein en het woongebied. Zonder een uitwerkingsplan (UP) kan er niet worden gebouwd. De UP’s vormen het toetsingskader voor het verlenen van omgevingsvergunningen.

Uitwerkingsplan 3 was de tweede in de reeks van uitwerkingsplannen die in de Centrale Martkhal werden gepresenteerd. In oktober vond een informatiebijeenkomst plaats over Uitwerkingsplan 1 (bedrijvendeel West). Later dit jaar worden de uitwerkingsplannen UP4 (over het bedrijvendeel Noord-Oost) en UP2 (woongedeelte Zuid-Oost), ter inzage gelegd. De informatieavonden daarvoor worden via de officiële kanalen van de gemeente en vanuit Marktkwartier aangekondigd. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, kunt u zich inschrijven op de Marktkwartier nieuwsbrief via deze link.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht