Favourite Food van… Jeroen Bouman

09.05.2022

Jeroen werkt sinds begin mei bij Marktkwartier. Daarvoor zat hij als ontwikkelingsmanager bij onder andere Fortis Vastgoed Ontwikkeling, de Alliantie Ontwikkeling(woningcorporatie) en Blauwhoed.

Kikkers

Bij Marktkwartier concentreert hij zich op het bedrijvendeel van de ontwikkeling. Dat vindt hij een enorme uitdaging. ‘Omdat het een grootschalige vrijwillige herhuisvesting is. Wij moeten het aantrekkelijk maken voor de ondernemers, dan doen ze mee. Pas als ze willen verhuizen, ontstaat er ruimte voor woningbouw, een win-win situatie. Dat gaat lukken, maar het blijft de kunst om alle kikkers in de kruiwagen te houden.’

Azië

Jeroen woont in Amersfoort, samen met vrouw en twee zoontjes van 11 en 13. Hij is opgegroeid in Zandvoort. ‘Ik ben getrouwd met een Zuid-Limburgse, we hebben een beetje het midden van het land opgezocht, tussen de families in zeg maar.’ Als hij lekker wil eten gaat hij qua keuken naar het oosten, naar Thailand of nog verder, naar Indonesië. ‘Dat zijn mijn favoriete keukens. De Thaise keuken is wat minder pittig en vind ik wat verfijnder. Ik eet Indonesisch als ik echt heet wil eten. Mijn favoriete Thaise gerecht is kip met kokos en gebakken rijst. Uit de Indonesische keuken eet ik liefst pittig rundvlees.’ Met zijn gezin is hij al een keer naar Maleisië en Thailand geweest. ‘Er stond weer een trip door Indonesië gepland, maar vanwege corona hebben we die op de lange baan geschoven. Nu het weer kan, gaan we weer snel die kant op!’

< Terug naar nieuwsoverzicht